Vásároljon "Koncert 33" ajándékutalványt 2 és 5.000 Ft értékben! Karácsony
Az utalványok bármelyik "Koncert33" hangversenyre beválthatók.

Grigorij Szokolov zongoraestje PDF Nyomtatás E-mail

2015. március 17. (kedd), 19.30 – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 Műsor:

J. S. Bach: B-dúr partita, no. 1 BWV 825, Beethoven: D-dúr szonáta, no. 7 (op. 10 no. 3)

*** Schubert: a-moll szonáta, op. 143 D 784, Schubert: Hat moment musical, op. 94 D 780

Grigorij Szokolov rendkívüli tehetségével az orosz zenei élet figyelmét már ötéves korában felhívta magára. Leningrádban született 1950-ben, speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium tanulója lett. 16 évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, mely hatalmas lökéssel indította útjára karrierjén. Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalja ki. Játéka költői és egészen egyéni megoldásokban is bővelkedik, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak. Szokolov rendszeresen koncertezik a világ legnagyobb koncerttermeiben, mint a bécsi Musikvereinben, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouwban, a New York-i Carnegie Hallban, Londonban, Salzburgban, Tokióban, Párizsban, Rómában. Olyan zenekarok voltak a partnerei, mint a New York-i Filharmonikus Zenekar, a lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Drezdai Filharmonikus Zenekar, a Müncheni Filharmonikus Zenekar, a Bambergi Szimfonikusok, a Varsói Filharmonikusok, a Helsinki Rádiózenekar, a Milánói Scala Filharmonikus Zenekara. Együtt dolgozott a világ vezető karmestereinek nagy részével. Ma Grigorij Szokolov egyike Oroszország legünnepeltebb művészeinek. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága megragadja mind a közönséget, mind a kritikát, bárhol is játszik.

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Jegyárak: 5.000 – 7.000 – 9.000 – 12.000 – 14.000 Ft

Kedvezmények és diákjegyek: www.jakobikoncert.hu, www.azongora.hu

Fotó: Claudia Martins

 

Sajtóanyag:

2015. március 17. (kedd), 19.30 – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Grigorij Szokolov zongoraestje

Az „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat keretében kerül idén is megrendezésre a rendkívüli zongoraművész, Grigorij Szokolov szólóestje. A világszerte ünnepelt művész először 2003-ban lépett fel Magyarországon a Zongora-sorozat meghívására és bűvölte el a hazai közönséget. Azóta évről-évre Budapest vendége, fellépései a hazai és nemzetközi zenei élet ünnepnapjai közé tartoznak. Idei hangversenyén Bach, Beethoven és Schubert művei hangzanak el.

Grigorij Szokolov rendkívüli tehetségével már ötéves korában felhívta magára az orosz zenei élet figyelmét. Leningrádban született, speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium tanulója lett. Tizenhat évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, mely hatalmas lökéssel indította útjára karrierjét. Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalja ki. Játéka költői és egészen egyéni megoldásokban is bővelkedik, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak. Rendszeresen koncertezik a világ legnagyobb koncerttermeiben (bécsi Musikverein, berlini Filharmónia, amszterdami Concertgebouw, New York-i Carnegie Hall, valamint London, Salzburg, Tokió, Párizs és Róma), a legismertebb zenekarokkal és a világ vezető karmestereinek nagy részével. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága mind a közönséget, mind a kritikusokat megragadja, bárhol is játszik. 

Műsor:

J. S. Bach: B-dúr partita, BWV 825, No. 1, Beethoven: D-dúr szonáta, op. 10, No. 3

Schubert: a-moll szonáta, op. 143, D. 784, Schubert: Hat moment musical, op. 94, D. 780

 

Bérlet

Reklám képSzabadon összeállíthatja bérleteit a „Koncert 33” hangversenyeiből – 4 hangverseny 20 % kedvezménnyel.
Bővebben: Jegyek, bérletek

A Zongora

Reklám képSzólójegyek vásárolhatók a 2018-as koncertekre, de kapható még néhány bérlet a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mail-címen való foglalással is!

Kedvezmény

Reklám képValamennyi Hangszerek világa koncertünket ingyenessé tettük az MVM támogatásával!
Bővebben: Jegyek, bérletek