Vásároljon "Koncert 33" ajándékutalványt 2 és 5.000 Ft értékben! Karácsony
Az utalványok bármelyik "Koncert33" hangversenyre beválthatók.

15. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál sajtóanyag PDF Nyomtatás E-mail

Sajtóanyag 2013

15. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, 2013. október 5– 13.

MVM KONCERTEK

Világhírű hárfások a 15. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon a Gödöllői Királyi Kastélyban

Immár hagyomány, hogy minden év októberében a világ legjobb hárfásai látogatnak el Gödöllőre. A Gödöllői Királyi Kastélyban, október 5. és 13. között már 15. alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál. A festői szépségű Díszterem és a gyönyörűen felújított Lovarda ismét méltó helyszíne lesz a rangos hangversenyeknek.

A fesztivál nyitóeseménye október 5-én, szombaton este Vigh Andrea hárfaestje.

A fesztivál alapítójának és művészeti vezetőjének koncertjén Debussy: Trió szonátája, Ravel: Bevezetés és allegrója mellett szóló hárfaművek hangzanak el. Ám az igazi csemegét és kuriózumot a 15. alkalomra felkérésre megírt új darab, Fekete Gyula: Angus álma című műve fogja jelenteni. „Mindig nagy örömöt és frissességet jelent, ha bemutatót tűzhetünk műsorra. Most egy gyönyörű történet, ír mese elevenedik meg narrátor segítségével a zene nyelvén két hárfára és vonósnégyesre komponálva. Mi magunk, az előadóművészek is nagy várakozással és örömmel tekintünk a bemutató elé.” Vigh Andrea

Október 6-án, az 1. Országos Keltahárfás Találkozó egész napos programján a Lovardában hangszerbemutatókra, koncertekre, hárfakiállításra és vásárra egyaránt sor kerül. A találkozón a különböző hárfagyártók legújabb modelljeinek kipróbálására is lehetőség nyílik. Délelőtt 11 órakor „A hárfa sokszínűsége” címmel hangszerbemutató koncertet tartanak gyerekeknek (a belépés díjtalan, de előzetes helyfoglalás szükséges!), majd a nap záróakkordjaként Nikolaz Cadore, a 2004-es Bloomingtoni Nemzetközi Hárfaverseny győztese ad hangversenyt kelta hárfán.

Október 8-án, kedden Maros Éva és Geiger György hárfa-trombita estje következik. 10-én, 11-én és 12-én ismét világsztárok estjei kerülnek megrendezésre. Valamennyien szerepeltek már korábban a fesztiválon: Marielle Nordmann, Emmanuel Ceysson és Catrin Finch koncertjeit ismét nagy érdeklődéssel várja a közönség. Közben szombaton, október 12-én délelőtt egy fiatal magyar tehetség, Razvaljajeva Anasztázia Junior Prima Díjas hárfaművésznő koncertjét hallhatják. A rangos esemény vasárnap, október 13-án este a Gálakoncerttel zárul Catrin Finch, Vigh Andrea és Budapesti Vonósok közreműködésével.

Ismét lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon & Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.

Jegyek megrendelhetők a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen, illetve megvásárolhatók május 7-től a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A hárfafesztivál az MVM Koncertek keretében kerül megrendezésre. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál létrejötte óta főtámogatója a rangos zenei eseménynek. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jó szórakozást és kellemes időtöltést kíván minden zenerajongó számára!

 

Bérlet

Reklám képSzabadon összeállíthatja bérleteit a „Koncert 33” hangversenyeiből – 4 hangverseny 20 % kedvezménnyel.
Bővebben: Jegyek, bérletek

A Zongora

Reklám képSzólójegyek vásárolhatók a 2020-as koncertekre, de már megvásárolhatók 2021-es bérleteink is, melyek megrendelhetők a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címen is!

Kedvezmény

Reklám képValamennyi Hangszerek világa koncertünket ingyenessé tettük az MVM támogatásával!
Bővebben: Jegyek, bérletek